Volg onze bomen op Sulawesi

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 12:19

Stap aan boord en laat je betoveren door het magische bos van Sulawesi! Als jouw gids neem ik je mee op een avontuur vol natuurlijke wonderen en hartverwarmende verhalen, rechtstreeks uit de magische wereld van Trees For All.

 

Onlangs ontvingen we het allereerste magische verhaal over Sulawesi. Het is een betoverend verhaal dat begint te midden van de weelderige alang-alang gras en de mysterieuze geluiden van het regenwoud. In deze omgeving, waar de zonnestralen als gouden draden door de bladeren dansen, leeft een gemeenschap van mensen die één zijn met de natuur.

 

Ze koesteren het land met liefde en zorg, en werken samen met de magie van de natuur om het betoverende bos te beschermen en te herstellen. Met elk zaadje dat ze planten, groeit er een nieuw stukje hoop en leven in het bos. De bomen fluisteren verhalen van eeuwenoude wijsheid, terwijl de dieren dansen tussen de takken, en de rivieren zingen met vreugde.

 

Dit mooie land, doordrenkt van geschiedenis en betovering, straalt een onmiskenbare schoonheid uit diep van binnen. En met elke handdruk, elke glimlach en elke nieuwe boom die geplant wordt, laten de mensen van Sulawesi zien dat ze samenwerken met de natuurlijke magie om een stralende toekomst te creëren voor henzelf, voor de dieren en voor de generaties die nog komen gaan.


Op het magische eiland Sulawesi heeft het weelderige tropisch regenwoud helaas ernstig geleden onder destructieve activiteiten zoals houtkap, bosbranden en de omzetting van bos naar landbouwgrond en plantages. Wat overblijft is een treurig grasland, waar alleen alang-alang gras gedijt, waardoor de groei van bomen wordt belemmerd en het leefgebied van talloze dieren in gevaar komt.

In het betreffende projectgebied domineert enkel nog het alang-alang gras. Hoewel het landschap groen oogt, belemmert dit vasthoudende gras de natuurlijke regeneratie van het bos en draagt het nauwelijks bij aan de biodiversiteit op Sulawesi.

 

 

 

 

Foto: Trees For All

Groei maar, betoverende boompjes! 🌱

In een betoverend proces worden de bomen die Trees For All op Sulawesi planten, voorbereid in hun kwekerij. Deze exotische oase, gelegen nabij het plantgebied in Temboan, is speciaal voor dit project opgericht. Hier worden de zaailingen met liefde en zorg omringd door de bewoners van de lokale gemeenschappen. 🌱

Naast het opkweken van de bomen, dragen de dorpelingen ook bij aan het planten en onderhouden ervan. Op deze wonderlijke manier betrekken ze de lokale bevolking bij het project en scheppen we nieuwe kansen op werkgelegenheid.

Foto: Trees For All

In een magisch ritueel worden de boompjes gekoesterd en tot leven gewekt:

 

🌱 Stap 1: De magie begint wanneer de lokale bevolking zaadjes verzamelt van diverse boomsoorten in de omliggende bossen. Ook dragen dorpsbewoners bij door bepaalde soorten uit hun tuinen te leveren, waarmee ze extra inkomsten genereren. Een ware win-winsituatie!

 

🌱 Stap 2: In de weelderige kwekerijen groeien de zaden uit tot jonge boompjes, bekend als zaailingen. De kwekerij biedt plaats aan maar liefst 180.000 van deze exotische wonderen.

 

🌱 Stap 3: De zaailingen worden met liefde verzorgd in de kwekerij, tot ze sterk genoeg zijn om te worden geplant en hun betoverende reis te beginnen.


In onze volgende update onthullen we welke magische boomsoorten we gaan planten en welke exotische dieren dringend behoefte hebben aan het herstel van het tropisch regenwoud. Dus hou onze website/blog goed in de gaten voor dit wonderlijke nieuws! 🌿