Volg onze bomen op Madagaskar

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 12:40

Stap aan boord en laat je betoveren door de wonderlijke botanische tuin van Madagaskar! Als jouw gids neem ik je mee op een avontuur vol natuurlijke wonderen en betoverende verhalen, rechtstreeks vanuit de magische wereld van Trees For All.

Onlangs ontvingen we het allereerste magische verhaal over Madagaskar. Het begint met een betoverend tafereel, waar de zon haar stralen als gouden draden door het bladerdak van de botanische tuin laat dansen. Hier, in deze veilige haven van Stichting Zazamalala, vinden talloze verschillende boomsoorten hun thuis, elk met zijn eigen unieke verhaal.

Als je goed luistert, kun je de fluisteringen horen van de endemische bomen, die nergens anders ter wereld te vinden zijn. De majestueuze baobabs rijzen op als wachters van dit betoverende domein, terwijl de kleurrijke bloemen een symfonie van geuren en kleuren creëren die de zintuigen betovert.

Maar het mooiste van alles is het gevoel van verbondenheid dat hier heerst. Mensen en natuur komen samen in een harmonieus samenspel van bescherming en liefde voor dit betoverende stukje paradijs. Samen creëren ze een magische reis door de tijd, waarin elke boom een nieuw hoofdstuk toevoegt aan het verhaal van Madagaskar. Dit avontuur is er een van betovering, verwondering en ontdekking, en het wacht op jou om het te ontdekken. Dus stap in en laat je meevoeren op dit magische avontuur door de betoverende botanische tuin van Madagaskar! 🌿


Welkom in de wonderlijke botanische tuin van Stichting Zazamalala, een oase van rust en bescherming voor een schat aan verschillende boomsoorten. Hier, in deze exotische tuin, vinden de endemische bomen van Madagaskar een veilige haven, uniek en ongeëvenaard elders ter wereld. Veel van deze bijzondere soorten worden bedreigd met uitsterven en prijken op de Rode Lijst van de IUCN.

 

Dankzij jouw gulle gift kunnen we deze kostbare soorten opnieuw planten in hun oorspronkelijke habitat, waar ze thuis horen. Onder hen bevinden zich de kwetsbare ebben-, palm- en mahoniebomen, evenals de majestueuze Grandidier Baobab, die zo kenmerkend is voor deze regio. Deze wonderlijke inspanningen zorgen voor het behoud van een uniek en betoverend stukje natuur, waar magie en bescherming samensmelten voor een prachtige toekomst.

Laat je meevoeren naar een betoverende wereld van boomteelt:

 

🌱 Stap 1: De magie begint wanneer de lokale bevolking de zaden verzamelt van inheemse en unieke boomsoorten in het betoverende bos en de weelderige botanische tuin van Trees For All lokale partner, Stichting Zazamalala. Voor de zaden van ernstig bedreigde boomsoorten, die niet meer in de regio te vinden zijn, wordt een beroep gedaan op de internationale zaadmarkt.

 

🌱 Stap 2: Deze kostbare zaden vinden hun weg naar Trees For All kwekerij, gelegen dichtbij de betoverende botanische tuin. Hier, onder het beschermende bladerdak van volwassen bomen, worden ze langzaam gewend aan het zonlicht en koesteren ze zich in de exotische ambiance.

 

🌱 Stap 3: Met de liefdevolle verzorging van de toegewijde medewerkers, groeien deze zaden binnen 4-12 maanden uit tot prachtige boompjes van zo'n 40 centimeter hoog. De medewerkers die deze betoverende groei begeleiden zijn vrouwen uit de lokale dorpen, een bewuste keuze die hen extra inkomsten en een betere levenskwaliteit biedt. In deze wonderlijke omgeving komen mens en natuur samen in een harmonieus samenspel van magie en wonder. 🌿


Wanneer de betoverende boompjes volwassen genoeg zijn en het mysterieuze regenseizoen nadert, worden ze liefdevol in de aarde geplant. We zullen je op de hoogte houden van deze magische gebeurtenis, dus blijf dit blog volgen! 🌿